. Szórt (gyengén kötött) azbeszttartalmú szigetelés - Kör-Ker

Szórt azbesztszigetelés azbesztmentesítése

Hosszú időn keresztül, hazánkban is nagy mennyiségben használtak szórt azbeszttartalmú anyagot, főként krizotil vagy krokidolit azbeszttípust, tűzvédelmi vagy hőszigetelési célokból (acélgerendák, beton-fém födémek-szerkezetek, födém áttörési pontok, tartályok, turbinák, kazánfalazatok stb.) Amennyiben a felhasznált bevonat anyagszerkezete porózus (laza szerkezetű, gyengén kötött) rezonancia, légmozgás, mechanikai sérülés esetén az emberi szem számára láthatatlan azbesztrostok könnyen a légtérbe kerülnek, így egészségügyi kockázatot jelentenek az ott tartózkodók, a környezetben lévők számára.

Társaságunk kétféle technológiát alkalmaz, a gyengén kötött azbeszttartalmú szigetelések mentesítésére:

1, Mechanikai, fizikai azbesztmentesítés:
Mechanikai, fizikai azbesztmentesítés esetén a teljes azbeszttartalmú szigetelés eltávolításra kerül. Ebben az esetben, az adott terület megkapja az azbesztmentes terület minősítést.

2, Kapszulázásos módszerrel történő azbesztmentesítés:
Abban az esetben, ha a mechanikai,fizikai azbesztmentesítés nem kivitelezhető az azbeszt felmérés alapján, a magas költségvonzat vagy az azbeszttartalmú anyag eltávolítása nem lehetséges az ún. kapszulázásos (az azbeszttartalmú szigetelés speciális impregnálása és a felületen membrán bevonat képzése) módszerrel történő azbesztmentesítést javasolunk (az azbeszt szigetelés speciális hermetikus lezárására). Az azbeszttartalmú szigetelés kapszulázásának elvégzésével a szigetelőanyagból az azbesztrostok kiválása megszűnik, a terület levegőjének minősége jelentős mértékben javul, valamint az egészségügyi kockázat megszűnik.

A bevonati rendszerre a KÖR-KER Kft. 10 év garanciát vállal.

Hátránya:

Előnye:

A mechanikai, fizikai, illetve a kapszulázásos módszerrel történő azbesztmentesítés technológia alapjai:

Az azbesztmentesítés előkészítése, a védőeszközök és berendezések használata a nemzetközi előírásoknak, gyakorlatnak és a hazai jogszabályoknak megfelelően történik:

Azbesztmentesítések során a munkaterületen, valamint annak környezetében a légtér azbesztrost- koncentrációjának vizsgálata, valamint ellenőrzése történik helyszínre telepített akkreditált vizsgálólaborral.
A bontási munkák során keletkezett azbeszttartalmú veszélyes hulladékokat (tárolás, szállítás, elhelyezés).

A kifogástalan, minőségi munkára garancia, a dolgozóink azbesztmentesítői szakképzettsége, szakértelme, a cég saját tulajdonban lévő speciális berendezés és – eszközparkja, valamint a korábbi referencia munkáink.

Keressen bizalommal:

Czap Gergely
Czap Zoltán